Bocancii de 3 sezoane

Posted by Eduard 11.11.2023 0 Comment(s) Sa invatam Muntele,

 

  Bocancii de 3 sezoane

 

 

 Bocancii sunt echipamentul care iti tine sufletul pe munte si are grija de el. Ei sunt contactul tau permanent cu muntele si te ancoreaza in locurile lui magice. Tot ei resimt apa rece a muntelui, muchile ascutite si loviturile permanente de bolovani sau stanci. O categorie speciala de bocanci a ajuns cunoscuta printre iubitorii de drumetii, datorita versatilitatii ei.

 

O categorie speciala de bocanci a ajuns cunoscuta printre iubitorii de drumetii, datorita versatilitatii ei.

Aceea este: BOCANCII DE 3 SEZOANE   

 

Bocanci de 3 sezoane

De primavara devreme pana tarziu in Noiembrie bocancii de 3 sezoane ne duc pe potecile muntilor, aceasta fiind perioada preferata de majoritatea dintre noi. Dar muntii sunt o lume aparte, cu propile sale reguli, cu poteci care isi schimba caracteristicile in functie de vreme si altitudine. Tocmai din aceast motiv marile branduri de bocanci au inceput sa produca bocanci cu specificatile tehnice adecvate pentru un anumit tip de drumetie sau dificultate.

In mod gresit aceasta categorie de 3 sezoane si-a castigat reputatia incaltamintei potrivita in orice fel de tura, vreme, sau teren. Trebuie sa stim ca exista 3 subcategorii in aceasta gama larga de 3 sezoane:

 

  • Bocancii de hiking
  • Bocancii de trekking
  • Bocancii de backpacking

 


Bocanci de hiking

Bocanci de Hiking..

sau de drumetii usoare, de o zi si sunt confortabili, usori si adecvati pentru a fi purtati si in zonele urbane pe timp de iarna. La munte sunt folositi pentru drumetii relativ scurte si pe teren de dificultate scazuta. In principal sunt pentru drumetii in padure, pe dealuri sau munti cu creste domoale, avand un rucsac usor in spate.


bocanci de trekking

 

Bocanci de trekking..

sunt folositi in drumetii de o zi sau mai multe, pe distante mai lungi si pe trasee de dificultate medie spre mare. In turele de mai multe zile se doarme in cabane sau refugii, unde nu suntem nevoiti sa transportam sistemul de dormit. Talpa este semirigida cu crampoane pronuntate si aderenta excelenta pe teren umed. Varful este protejat si sunt impermeabili.


 

bocanci backpacking

Bocanci de backpacking..

sau mai cunoscuti ca si bocancii de 4 sezoane sunt folositi in ture lungi si dificile, intinse pe mai multe zile in care suntem nevoiti sa avem cu noi sistemul de dormit, mancare si apa. Deasemenea luati impreuna cu niste sosete mai calduroase, parazapezi si rachete de zapada, ne putem aventura si in drumetii usoare de iarna Talpa acestor bocanci este rigida, cu crampoane pronuntate, iar pe lateral sau de jur-imprejurul bocancilor se  regaseste o protectie de cauciuc. Pielea este mai groasa de obicei, si tine glezna mai bine.

 

 

Toate cele 3 subcategorii fac parte din categoria bocancilor de 3 sezoane care acopera foarte bine drumetiile pe care le poti face in primavara, vara sau toamna.

Indiferent care bocanci sunt preferatii tai, asigura-te ca-ti alegi marimea cu 4-5mm mai mare decat lungimea talpii, astfel incat varful degetelor de la picioare, nu atinge varful bocancilor.

Muntii sunt un loc extraordinar in care iti poti lasa spiritul sa alerge liber, un loc in care te regasesti si e bine sa o faci cu echipamentul potrivit si in conditii de siguranta.

 

 

 
 
Etichete: bocanci 3 sezoane

Leave a Comment