Sock Fit System

                                             Sock Fit System

                                                                              by Scarpa®


Sistemul Sock Fit System dezvoltat de Scarpa este o inovație remarcabilă în domeniul încălțămintei de performanță, creat pentru a oferi un nivel superior de confort, ajustare și susținere în bocanci și încălțăminte montană. Acest sistem revoluționar integrează perfect partea superioară a încălțămintei cu șoseta interioară, oferind o senzație de potrivire așa cum n-ai mai simțit-o până acum.


Principiul fundamental al Sock Fit System constă în faptul că partea superioară a încălțămintei este concepută să se potrivească și să se muleze perfect pe picior, asemenea unei șosete. Acest lucru se realizează prin combinarea materialelor elastice și tehnologiei avansate de construcție, care permit încălțămintei să se adapteze la forma piciorului într-un mod dinamic și confortabil.


Beneficiile acestui sistem sunt multiple. În primul rând, asigură o potrivire exactă și uniformă în jurul întregului picior, eliminând punctele de presiune și asigurând un confort optim chiar și în timpul celor mai lungi și solicitante excursii. De asemenea, oferă un nivel ridicat de susținere și stabilitate, reducând riscul de răniri și îmbunătățind performanța în timpul activităților în aer liber.


Pe lângă aceste aspecte funcționale, Sock Fit System adaugă și o notă de eleganță și stil, oferind o siluetă curată și modernă încălțămintei Scarpa. Este un exemplu perfect de cum tehnologia poate fi integrată în designul încălțămintei pentru a îmbunătăți atât performanța, cât și aspectul estetic.
În concluzie, sistemul Sock Fit reprezintă un avans remarcabil în domeniul încălțămintei montane și outdoor, oferind o combinație ideală între confort, performanță și stil pentru aventurile tale în natură.


În cazul încălțămintei Scarpa, există două sisteme principale de ajustare bazate pe conceptul Sock Fit: DV (Drive Volume) și XT (Extra Volume). Aceste sisteme sunt concepute pentru a se potrivi diferitelor tipuri de picioare și preferințelor individuale ale utilizatorilor.


Sock Fit DV (Drive Volume):
  • Acest sistem este potrivit pentru picioarele cu un volum mai mic sau mediu.
  • Construcția Sock Fit DV asigură o potrivire ajustată și precisă, similară cu cea a unei șosete, pentru a oferi susținere și stabilitate.
  • Este ideal pentru persoanele care caută un nivel mai mare de precizie și control în încălțăminte, precum alpiniștii sau cei care practică escalada.
Sock Fit XT (Extra Volume):
  • Acest sistem este destinat picioarelor cu un volum mai mare sau care au nevoie de mai mult spațiu în încălțăminte.
  • Sock Fit XT oferă o potrivire mai largă și mai spațioasă, fără a compromite confortul sau susținerea.
  • Este potrivit pentru cei care au nevoie de mai multă libertate de mișcare sau care se confruntă cu probleme de confort în zona degetelor.


Atât Sock Fit DV, cât și Sock Fit XT sunt proiectate pentru a oferi un nivel optim de confort, susținere și performanță, iar alegerea între ele depinde în principal de preferințele individuale și de caracteristicile anatomice ale piciorului fiecărui utilizator.